Ελληνικά English

Αθήνα

Η Αθήνα είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με ιστορία που εκτείνεται σε 3.400 περίπου χρόνια.  Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να είναι μια «must visit» πόλη για τους λάτρεις του πολιτισμού.  Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, η πόλη πήρε το όνομά του προς τιμήν της Αθηνάς, θεά της σοφίας, που ήταν η « προστάτης θεά » της πόλης .

Η κλασική Αθήνα, ήταν ένα κέντρο για τις τέχνες, τη μάθηση και τη φιλοσοφία, φιλοξενούσε την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη και ευρέως αναφέρεται ως το «λίκνο του δυτικού πολιτισμού» και «η γενέτειρα της δημοκρατίας», κυρίως λόγω του αντίκτυπου των πολιτιστικών και πολιτικών επιτευγμάτων της κατά τη διάρκεια του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ. στους μετέπειτα αιώνες για το υπόλοιπο της τότε γνωστής ευρωπαϊκής ηπείρου.  Η κληρονομιά της κλασικής εποχής είναι εμφανής στην πόλη, εκπροσωπούμενη από αρχαία μνημεία και έργα τέχνης, το πιο διάσημο από όλα τον Παρθενώνας, που θεωρείται ένα βασικό ορόσημο του δυτικού πολιτισμού.  Σήμερα, ο ναός του Παρθενώνα και η Ακρόπολη είναι μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με το μεσαιωνικό Μονή Δαφνίου.

Η επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επέφερε πολλές αλλαγές στην πόλη.  Μία από αυτές είναι και ο Αρχαιολογικός Περίπατος, μια όμορφη δεντρόφυτη διαδρομή στους πρόποδες της Ακρόπολης που συνδέει όλα τα αξιοθέατα της πόλης και σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία, όπως το βραβευμένο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό εγκαινιάστηκε το 2009 και παρουσιάζει αρχαϊκά και κλασικά ευρήματα του μεγαλοπρεπή ναό σε μια σύγχρονη δομή που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Bernard Tschumi .

Σήμερα, μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη, η σύγχρονη Αθήνα είναι κεντρικής σημασίας για την οικονομική, χρηματοπιστωτική, βιομηχανική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της Ελλάδας.  Παρά την πρόσφατη οικονομική κρίση, η πόλη εξακολουθεί να είναι μια ζωντανή πρωτεύουσα σε όλη τη διάρκεια του έτους.  Αποτελείτε από μια μυριάδα από εστιατόρια και καφέ μπαρ, υπαίθριες αγορές, καταστήματα και μπουτίκ, πάρκα, ξενοδοχεία και μουσεία, που αρμονικά συνδυάζουν τον αρχαίο με τον σύγχρονο κόσμο.  Με έναν πληθυσμό που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι η 7η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η σύγχρονη Αθήνα, όχι μόνο προσελκύει επισκέπτες για τα αρχαία μνημεία αλλά μπορεί να υπερηφανεύεται και για μία από τις καλύτερες «νυχτερινές ζωές» στην Ευρώπη με τα urban-chic μπαρ στο Μοναστηράκι και Γκάζι, και τα lounge - μπαρ και διάφορα εστιατόρια στο Κολωνάκι.