Ελληνικά English

H Περιοχή

Το Caldera Blue βρίσκετε μεταξύ των οικισμών Αλυκής και Αγ. Νικολάου, κυριολεκτικά πάνω στην καταγάλανη θάλασσα του Κορινθιακού Κόλπου! Απέχει λιγότερο από 1 χλμ από τους δύο αυτούς παραθεριστικούς οικισμούς και περίπου 30' από τη Θήβα, 40' από τη Λιβαδειά και 75' από την Αθήνα. Η τοποθεσία είναι πολύ γραφική, ήσυχη, μακριά από το θόρυβο και το φυσικό περιβάλλον πανέμορφο και παρθένο.

Η Αλυκή είναι παραθαλάσσιο θέρετρο του νομού Βοιωτίας. Είναι από τα ομορφότερα χωριά του κόλπου των Αλκυονίδων με άγρια φυσική ομορφιά και ήρεμα κρυστάλλινα νερά. Ανήκει στο δημοτικό διαμέρισμα Ξηρονομής του δήμου Θίσβης. Ο περίβολος της Αρχαίας πόλης των Σιφών βρίσκεται σε λόφο του οικισμού. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η Αλυκή κατακλύζετε από επισκέπτες που την προτιμούν για την ομορφιά της, την ηρεμία που προσφέρει και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα στη θάλασσα. Ταυτόχρονα όμως, η Αλυκή προσφέρει όλες τις βασικές ανέσεις και διευκολύνσεις που ζητά κάθε παραθεριστής όπως ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολλές ταβέρνες, καφενεία και καφετέριες, mini market και φούρνο. Στην Αλυκή μπορεί κανείς να επισκεφθεί και την αλυκή του χωριού. Καλύτερη εποχή γι' αυτήν την επίσκεψη είναι το καλοκαίρι που δημιουργείται το εντυπωσιακό λευκό πεδίο. Μπορεί επίσης να περιηγηθεί στην Ακρόπολη των αρχαίων Σιφών.

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας νέος παραθεριστικός οικισμός, με τις δικές του ταβερνούλες, μικρή αλλά πολύ όμορφη μαρίνα, καφέ που όταν βραδιάσει μετατρέπεται στο μπαράκι της περιοχής και πανέμορφη παραλία που προσελκύει αρκετό τουρισμό κάθε καλοκαίρι.

Μία επίσκεψη στη περιοχή θα σας μαγέψει. Η παραδοσιακή και ζεστή φιλοξενία των κατοίκων ολόκληρης της περιοχής, η εξυπηρέτηση, το φρέσκο ψάρι και οι παραδοσιακοί μεζέδες, όλα συμβάλουν στο να κάνουν τις διακοπές σας αξέχαστες. Για αυτό και η περιοχή έχει σταθερούς, πιστούς επισκέπτες που χρόνο με το χρόνο μαγεύονται ακόμη περισσότερο με την περιοχή. Ταυτόχρονα, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στη Θήβα και τη Λιβαδειά, ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλες τις ανέσεις που προσφέρει μία μεγάλη πόλη, καταστήματα, μπουτίκ, φαρμακεία, υπηρεσίες κλπ.